Over ons
 

Kenmerkende eigenschappen
Niet bang voor een uitdaging
Onze medewerkers zijn niet bang voor een uitdaging

Wij zijn geïnteresseerd in cutting edge technologie, we leggen het in ons testlab op de pijnbank en vertellen u zonder behoud wat voor u de voordelen en risico's zijn.

Wij willen graag snel resultaat zien

Architectuur ontwerpen en software ontwikkelen kost tijd. Maar dat hoeft niet te betekenen dat er pas na maanden resultaat is te zien. Wij richten het traject graag zo in dat de eerste resultaten al na een paar weken zichtbaar worden.

Wij passen niet in een doos, u wel?

We hebben lang gezocht naar onze identiteit en ons profiel. Belangrijk voor de marketing, zeggen ze. We hebben het opgegeven, we passen niet in een doos. We doen graag uitdagende projecten en houden van innovatieve concepten.

 

Onze geschiedenis
 

Hoe is Knowit ontstaan
Knowit opgericht

Knowit is opgericht door 3 consultants die samen werkten aan een groot Dynamic Case Managent systeem. Ze vonden elkaar in een passie voor techniek en een verlangen naar ondernemerschap. Bovendien wilden ze een organisatie oprichten waarin kwaliteit, enthousiasme en service gerichtheid een prominente rol spelen. Deze termen klinken vanzelfsprekend maar ingehuurde consultants stralen deze kernwaarden lang niet altijd uit. De consultants van Knowit zouden dat wel doen.


Software ontwikkeling

Naast consultancy is Knowit zelf software gaan ontwikkelen. De opkomst van Big Data bracht ons tot het idee om hier kleine software agents voor te ontwikkelen die data kunnen verzamelen of ontsluiten. Dit levert een software suite op waarmee bedrijven en gemeenten eenvoudig aan de slag kunnen met het verzamelen en analyseren van data. Dit project heeft Knowit veel praktische ervaring gegeven met Big Data en het ontwikkelen van software.


Knowit groeit

Knowit begon klein en met maar 1 klant. Inmiddels zijn we behoorlijk gegroeid en momenteel bij 6 klanten actief. Knowit heeft daarom de noodzaak te groeien en we zijn hard op zoek naar nieuwe collega’s.

Waarom voor ons kiezen?

Onderscheidende dienstverlening

Wij maken het verschil

We luisteren goed naar wat uw bedrijfsbehoeften zijn en gaan direct aan de slag om acties en oplossingen te bedenken.

Kwaliteit staat voorop
 • Wij vervelen u niet met gladde verkoopverhalen
 • Wij luisteren goed naar uw eisen, wensen en behoeften
 • Onze kennis en ervaring staan volledig tot uw beschikking
 • Wij leveren architectuur die direct ondersteuning biedt
 • Wij helpen u Big Data stapsgewijs in te voeren
 • U overweegt Cloud? Wij stellen de business case voor u op
 • Wij werken met iteraties die snel resultaat opleveren
 • Lean & Mean, ons motto: eerst functionaliteit dan franje
 • Testen mag geen sluitpost zijn, vermijd onnodige risico's

Gedreven professionals

Maak kennis met onze gepassioneerde professionals

Sanne Ruis

Sanne Ruis

Kennisborging is de rode draad in Sanne's werk. Als consultant, informatiemanager en de laatste 3 jaar als Be Informed specialist. De afgelopen jaren heeft hij gewerkt met Be Informed software als senior modelleur, teamleider van agile teams en als sparringpartner van architecten en projectleiding. Hij heeft uitgebreide ervaring met batchverwerking en performance.

Daarnaast heeft hij zich de afgelopen jaren verdiept in Big Data en predictive modelling.  

Sanne is afgestudeerd op Kunstmatige Intelligentie en heeft jarenlange projectervaring in het ontwerp, bouwen en onderhoud van zaak- en kennissystemen in de callcenter, zorg, financiële en telecomwereld.

Profiel Sanne Ruis

Sanne Ruis

Managing partner, Kennismodelleur en Solution Architect

Harm Verbeek

Harm Verbeek

Harm is partner van Knowit en een zeer ervaren professional die al vele jaren in enterprise projecten diverse rollen heeft vervuld, van projectleider tot enterprise architect en business developer.

Op dit moment is Harm enterprise architect bij het Intern Diensten Centrum Automatisering van de Gemeente Den Haag, waar hij de organisatie begeleidt bij het werken onder architectuur. Hiermee slaat Harm een brug tussen business en techniek. Hij voelt zich dan ook prima thuis op dit koppelvlak.

Harm is binnen Knowit als CTO tevens verantwoordelijk voor innovatie. Staat u voor een lastige keuze op het vlak van architectuur, business alignment of systeemintegratie? Neem dan contact op met Harm!

Profiel Harm Verbeek

Harm Verbeek

Managing partner, CTO en Enterprise Architect

       

Bertrand Hulzebosch

Bertrand Hulzebosch

Bertrand is een enthousiaste, resultaat gedreven consultant met 16 jaar ervaring op het gebied van informatievoorziening. Voor de overstap naar Knowit in 2017 heeft hij ruim 11 jaar als consultant bij CGI gewerkt.

Sinds 2005 is Bertrand werkzaam binnen het domein van Veiligheid en Justitie. Hierbij heeft hij diverse rollen vervuld op het gebied van informatieanalyse, requirements, (functioneel) beheer, ketenbeheer en testen. Hierbij ging het om zowel lijnfuncties als projecten.

In augustus 2017 is Bertrand gestart met een nieuwe opdracht bij DJI als informatie analist.

Profiel Bertrand Hulzebosch

Bertrand Hulzebosch

Lia Starkenburg

Lia Starkenburg

Lia is een ervaren business analist met ruime ervaring in het maken van impact analyses, business cases en requirements analyse. Ze heeft als analist meegewerkt aan projecten voor het ontwikkelen van maatwerk software en het selecteren en inrichten van standaard software pakketten.

Lia is sterk in het bewaken van het overzicht, en in het achterhalen en formuleren van business requirements. Ze is, door goed te luisteren en door te vragen, in staat om snel een duidelijk beeld te hebben van de behoefte van de klant.

 

Profiel Lia Starkenburg

Lia Starkenburg

Alex Ridden

Alex Ridden

Alex is a data analyst with market leading knowledge in creating risk/fraud detection models for financial institutes. She specialises in processing and analyzing large volumes of data and is experienced in developing ETL and BI tooling, gathering requirements, planning sprints, coaching inexperienced team members and delivering documentation.

Alex has numerous technical skills, particularly; Base SAS, SQL, R and Advanced Analytics. Alex also has a number of business skills and experience in presenting to key stakeholders and running client workshops.

Alex's experience in leading and delivering projects from requirements gathering through to implementation makes her very adaptable and suited to business or analytical roles.

Profiel Alex Ridden

Alex Ridden

Rob Keevil

Rob Keevil

Rob is a Solution Architect and developer for Big Data applications, with extensive experience in financial services and counter-fraud domains.

Rob has 9+ years' experience in Insurance, Banking (Investment and Retail), Tax and Secure Government domains, accross architecture, team lead, development and infrastructure roles.

Rob's key strength is his ability to meet complex and evolving challenges with innovative, tailored solution designs, and to own their delivery through to successful implementation.

Expertise Areas: Agile, Big Data, NoSQL/Graph Databases, Scala, SAS, SQL, Hadoop, Spark, Flink

Profiel Rob Keevil

Rob Keevil

Geerten Weening

Geerten Weening

Geerten is een IT-er met een brede ervaring in verschillende aspecten van software ontwikkeling. Is in 2009 afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool in de richting informatica. Na zijn studie is Geerten gaan werken als software developer.

De afgelopen jaren heeft hij veel kennis opgedaan van .Net / C# en het werken met webservices. Hij heeft ruime ervaring met het ontwerpen en realiseren van businessapplicaties. Hij is niet alleen technisch onderlegd maar ook gecertificeerd software architect en is dus breed inzetbaar.

Binnen Knowit richt hij zich op requirementanalyse en cloudservices als Mendix en Outsystems.

Profiel Geerten Weening

Geerten Weening

Martijn den Uijl

Martijn den Uijl

Martijn is Knowit's testspecialist. Hij is in 2002 afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Voor de overstap naar Knowit in 2012 heeft hij ruim 7 jaar als testconsultent bij Sogeti gewerkt.

Door de jaren heen heeft hij zeer ruime ervaring opgedaan op het gebied van testen en testautomatisering. Ook heeft hij diverse opdrachten vervuld als testcoördinator en testmanager. Hij heeft de kwaliteit om te communiceren op zowel technisch- (bouwers, testers) als managementniveau (projectleiding).

Zijn proactieve houding drijft hem om direct op zoek te gaan naar hoe zaken efficiënter kunnen. Zijn houding, samen met zijn senioriteit, brengen veel positieve dynamiek, voortgang en professionaliteit in een team.

Martijn ontpopt zich binnen een projectorganisatie als een spin in het web. Hij is een teamlid waar we op kunnen bouwen. Wilt u testen binnen uw organisatie naar een hoger plan tillen? Neem dan contact met ons op.

Profiel Martijn den Uijl

Martijn den Uijl

Arnout Verheij

Arnout Verheij

Arnout is een echte IT allrounder.  Door zijn ervaring met diverse programmeer- en scripttalen (o.a. Java, Node.js en R) en zijn kennis van data analyse en business processing platforms als Be Informed kan hij ingezet worden op zeer uiteenlopende projecten en in verschillende rollen.

Naast applicatieontwikkeling heeft Arnout ook ervaring in het overleggen en meedenken met de business en het uitvragen van specificaties.

Ook op het vlak van kennis management en kennisdeling is hij prima inzetbaar, waarbij hij kennisbanken kan inrichten en uw organisatie opleiden.

Profiel Arnout Verheij

Arnout Verheij

Duncan Rozemond

Duncan Rozemond

Duncan's interesses liggen binnen de Big Data en Machine Learning wereld. De opleidingen de hij gevolgd heeft zijn een  mix van technische informatica, economie en informatie management. Zodoende heeft Duncan veel kennis opgedaan van zowel de bedrijfskundige als de technische aspecten bij de inzet van informatie- en communicatie-technologie.

Binnen Knowit B.V. heeft Duncan ervaring opgedaan op het gebied van het opzetten en beheren van een Data Lake evenals het integreren hiervan binnen Knowit's eigen data analyse platform Anthill. Hierbij werd gebruik gemaakt van o.a. de welbekende technologieën van de Apache Software Foundation (ASF), de NoSQL database van MongoDB Inc. en het Node.JS platform van Joyent. Hiernaast heeft hij veel ervaring op het gebied van softwareontwikkeling en webdevelopment.

Duncan is vloeiend in meerdere programeertalen waaronder  C/C++, Java, Python, Javascript (NodeJS) en bekend met Big Data technologieën als Apache Hadoop, Apache Spark, Apache Sqoop, Apache Mahout, en verschillende dataopslag paradigma's zoals SQL (Postgres, MySQL), NoSQL databases HDFS.

Hiernaast heeft Duncan verschillende cursussen op dit gebied gevolgd zoals Xomnia's Rapidminer Bootcamp en het Outsystems NextSTEP Bootcamp.

Profiel Duncan Rozemond

Duncan Rozemond

Bedrijfscultuur & Kernwaarden

Wat is de basis van ons bedrijf
 • 1.
  Integriteit en openheid

  Deze 2 kernwaarden gaan voor ons boven alles. Zowel binnen onze organisatie als in ons advies en uitingen naar de klant zullen wij er alles aan doen om dit uit te dragen. 

 • 2.
  Down to earth, lean & mean

  Wij staan met onze voeten op de grond, vaak zelfs in de modder. Bij alles wat we ontwerpen, ontwikkelen en inrichten focussen wij ons op het realiseren van een waardeketen.

 • 3.
  Agile & resultaatgerichte iteraties

  Een stip aan de horizon is mooi om de richting aan te geven maar op reis naar die horizon moet er wel zichtbaar resultaat geleverd worden. Architectuur die ondersteunt, software die werkt, testautomatisering die de risico's in beeld brengt.

Onze Oplossingen
 

Wat is kenmerkend voor onze oplossingen

Wij maken het verschil

Onze oplossingen onderscheiden zich doordat u ze daadwerkelijk in gebruik neemt. Waarom?

 • Ze leveren een waardeketen op voor uw organisatie
 • Ze zijn gebaseerd op een transparante vertaling van business requirements
 • Ze zijn ondersteund door een architectuur die doorontwikkeling mogelijk maakt
 • Ze maken een correct gebruik van de technologie
 • In beheer name en beveliging krijgen voldoende aandacht
 • Ze zijn getest en na wijzigingen worden ze opnieuw getest
 • Wij nemen verantwoordelijkheid voor de goede werking

Tevreden klanten over Knowit

Wat zeggen onze klanten

Zelden ben ik iemand tegengekomen die zich zo snel zowel de technische als de business aspecten van het project eigen heeft gemaakt. Dit maakte hem meteen een erg effectief lid van het projectteam. Arnout is een proactieve, hardwerkende collega, resultaatgedreven met vooral veel gevoel voor humor. Waardevolle toevoeging aan elk team, ik zou in de toekomst graag weer met hem samenwerken.

Jeroen Ekkelenkamp, Le Blanc Advies

Harm is iemand die de verbanden ziet en op zoek gaat naar de vraag achter de vraag. Een fijne businesspartner en een fijn persoon die los van zijn eigen belang op korte termijn bereid is energie in mensen te steken.

Founder, NNRGY Crops BV